מהי תקיפה מינית?
כחבר , חניך או תלמיד מספר לך שהוא עבר תקיפה מינית, זו חווית חשיפה קשה ביותר עבורו ועלולה למחזר את חווית הטראומה כשהשומע אינו מגיב כראוי. לפניך ששיה כללים בסיסיים שדרכם תוכל להקשיב לחברך ולתמוך בו.
- האמן לו – אל תטיל ספק במה שחברך מספר לך. האמן לו שאם הוא מספר לך שעבר תקיפה מינית כנראה שאכן עבר.
- קבל ואהוב את חברך בזכות מי שהוא – הראה לחברך שאתה אוהב אותו ושאתה יודע שהתקיפה לא התרחשה באשמתו.
- אל תדיון את חברך עד שתגיע למקומו – תן לחברך להבין שעשה בדיוק את הדבר הנכון בזמן התקיפה. ברוב המקרים נתקפים מרגישים אשמים במה שקרה להם ומאשימים את עצמם שאם ולא רק היו נוהגים אחרת כל זה לא היה קורה להם. על כן אל תשפוט את מעשיו ואת התנהגותו בשעת התקיפה שעבר. באותן רגעים של תקיפה היה עליו לקבל החלטה של חיים או מוות בתוך שניות והוא פעל מתוך טראומה ושיתוק.
- אל תלחץ עליו – עודד את חברך לדבר על התקיפה בקצב שלו. לפעמים זה יכול לקחת לו זמן להחשף ולספר לאחר על התקיפה והפגיעה שעבר. תן לו את כל הזמן שהוא צריך, אמור לו שתהיה שם בשבילו כשירגיש בטוח לשוחח איתך.
- קבלת עזרה – עודד את חברך לפנות לעזרה מקצועית ולקבל טיפול נפשי ואפילו טיפול רפואי אם צריך. תוכל להפנות אותו גם אלינו לקו הסיוע של עצת נפש או לחילופין למוקדי סיוע אחרים.
- הקשב לו – חברך מבקש שיקשיבו לו. נסה כמה שיותר להמנע מלתת עיצות. הקפד להשאר בצד שלו ולהקשיב לו ולנסות להבין את מה שהוא עבר ואת מה שהוא חווה כעת.
פוסטים נוספים: