מיהם המתנדבים ב”עצת נפש” ?
המתנדבים במרכז הסיוע “עצת נפש” הינם מכל חלקי החברה הישראלית. גברים, צעירים ומבוגרים, דתיים וחילונים, הרואים יחדיו את חשיבות הפעילות הנעשית בו.
כמה מתנדבים יש בעצת נפש?
בשנת 2012 מונים במרכז הסיוע של “עצת נפש” 50 מתנדבים המפעילים מערך שירותים מגוונים.
האם צריך עוד מתנדבים במרכז הסיוע ?
בהחלט, רבים הם הנעזרים בשירותיה של “עצת נפש”, ולכן יש צורך במתנדבים רבים כדי להמשיך ולהעניק את השירותים הקיימים. כמו כן ישנה תחלופה טבעית של מתנדבים שפורשים לאחר שנים של התנדבות ויש צורך במתנדבים חדשים שימלאו את מקומם, וכן ישנו צורך להרחיב את השירות הקיים על מנת להעניק סיוע לעוד בני נוער ומבוגרים רבים הזקוקים לכך.
מהו היקף ההתנדבות הנדרש?
כל מתנדב רשאי להחליט מהו פרק הזמן השבועי העומד לרשותו לפעילות התנדבותית. יש העדפה ב”עצת נפש” למי שמוכנים להתנדב במסגרת קבועה, אם כי ישנם תפקידים (כגון כתיבה, תרגום מאמרים, הפצה והתרמה) הנעשים בזמנם הפנוי של המתנדבים והם אינם נדרשים להקדיש לכך זמן קבוע מראש.
האם אפשר להתנדב באופן חד פעמי?
רוב ההתנדבויות הינם התנדבויות לטווח ארוך. המתנדב נותן שרות מתמשך לזקוקים לו ונהנה מנתינה לאורך זמן.
מהו מעמדם של המתנדבים במרכז הסיוע “עצת נפש” ?
המתנדבים שותפים לכל תחומי העשייה של מרכז הסיוע ויש להם חלק משמעותי בעיצובו. הם משמשים בתפקידי ייעוץ, ניהול והדרכה ומשתלבים במערך השירותים של מרכז הסיוע בהתאם לכישוריהם, לנטיות לבם ולמספר הימים בשבוע שהם יכולים להקדיש לפעילות ההתנדבותית. מרכז הסיוע “עצת נפש” קשוב תמיד לרצונם של המתנדבים בו ולהערותיהם, הן בשל היותם שותפים שווי זכויות בו והן משום שהוא מחשיב מאוד שיתוף פעולה וכבוד הדדי בין כל העוסקים במלאכה. אוירה נינוחה, אמון ופתיחות הם ערובה למימוש מטרותיו של מרכז הסיוע “עצת נפש” ולהיותו מוקד של פעילות יצירתית ומהנה עבור המתנדבים לשורותיו.
היכן וכיצד מתנדבים לעצת נפש ?
המבקשים להתנדב למרכז הסיוע ימלאו טופס פניה להתנדבות המופיע באתר ואחד מפעילי מרכז הסיוע ישוב אליהם לבירור פרטי המשך. במידת ותהיה התאמה המועמד להתנדבות יוזמן לפגישה שבה ייבחנו אפשרויות הסיוע ההולמות את כישוריו אל מול צרכיו של מרכז הסיוע. כל מתנדב, עם תחילת הפעילות, מקבל הסבר על מדיניותה של “עצת נפש”, על המבנה הארגוני שלה ועל תרומת פעילותו למימוש מטרתה הכללית. במקביל כל מתנדב יקבל גם הדרכה מפורטת לביצוע תפקידו.
כיצד פורשים ?
פרישה מפעילות התנדבותית תיתכן בכל עת (למעט מקרים שבהן יפורט אחרת). מתנדב המבקש לפרוש יוזמן לשיח עם הנהלת המרכז, לשם הבטחת המשך רציפותו של השירות התקין לפונים. המתנדבים הפורשים לאחר שלוש שנות התנדבות או יותר יוזמנו להצטרף לחוג ידידי “עצת נפש”, וכך יישמר הקשר הפורה בין “עצת נפש” למתנדביה הנאמנים.
מאיזה גיל אפשר להתנדב?
יחידים יכולים להתנדב מגיל 18 ואילך.