כמה פעמים ביום אתם בודקים את האימייל שלכם ?
האם יצא לכם לשאול את עצמכם: “האם אני מכור/ה למייל”?
אם אתם אכן מכורים – אתם לגמרי לא לבד…
שני סקרים שפורסמו לאחרונה מוכיחים זאת: הסקר הראשון בוצע בארה”ב, ולפיו 15% מהאמריקאים מגדירים את עצמם כמכורים וחלק היו מעוניינים בטיפול בהתמכרות לאינטרנט. אולם המספר כנראה גבוה בהרבה: אמריקאי ממוצע בודק אימייל 5 פעמים ביום, אבל 59% ממחזיקי מכשירי בלאקברי (הפופולאריים בארה”ב הרבה יותר מאשר בישראל) בודקים מייל בכל פעם שמגיעה הודעה חדשה. 59% שולחים מייל מהמיטה, 43% שמים את המכשיר ליד המיטה כדי שיתעוררו אם מגיעה הודעה, 53% שולחים הודעות מהשירותים ו-37% – בזמן הנהיגה. עכשיו, כאשר השוק העולמי מוצף באייפונים שדרכם ניתן לבדוק את חשבונות האימייל מכל מקום, גם כאן בארץ המצב נעשה הרבה יותר מורכב.
בבריטניה נערך סקר דומה, שהראה כי בדיקת אימיילים מאריכה משמעותית את יום העבודה, ומגבירה את הלחץ הנפשי בקרב עובדים רבים, כיוון שהם חשים שעליהם לענות עליו במהירות. חלקם בודקים אימייל 40 פעם בשעה! המלצת החוקרים שם היא: “קחו את האימייל בקלות”…
אם כן, מה עושים ? איך מתמודדים עם עשרות המיילים בדואר הנכנס, המאיימים על זיכרון המחשב וגורמים לתחושת לחץ בבטן?
כיצד אפשר להתמודד נכון מול הדחף התמידי שלנו להתקדם ולהיות בשליטה מתמדת מול העולם ?
כשמדובר על התמכרות לאימייל, כמו בכל התמכרות אחרת, השלב הראשון בתהליך הגמילה הוא ההודאה בהתמכרות. אך לא די בכך, אלא יש לאמץ דרכי התמודדות וחשיבה חדשות:
הרי לפניכם מספר עצות שיסייעו לכם להתמודד נכון יותר מול התופעה העולמית שגם אתם חלק ממנה:
- הכירו בעובדה שחלק גדול מחייכם סובב סביב האימייל . נסו להתרכז בחלקים הדומיננטיים האחרים של חייכם במקום לגשת ולבדוק את האימייל שלכם כל כמה דקות.
- אינכם צריכים להתייחס לכל אימייל נכנס. פח הזבל הוא מצרך חשוב בכל בית ובכל חדר עבודה הן של עובד והן של מנהל, וכך גם ביחס למיילים. קיבלתם הזמנה למכור מוצרים, או מייל בו מובטח לכם כי אם תעבירו אותו לכל חבריכם – כל משאלותיכם יתגשמו? – לחצו על כפתור ‘מחק’, או השליכו את המייל לסל (האשפה) וחסל!
- התחייבו לשמור על תיבת הדואר הנכנס שלכם ריקה.
- תייקו חומרים מתיבת הדואר הנכנס בתיקיות שונות הדורשות פעולות שונות.
- צרו תיקיות בנושאים שונים כדי שתוכלו לחפש אימיילים בצורה יותר נוחה.
- ‘חוק שתי הדקות’: אם קיבלתם אימייל שניתן לטפל בו בשתי דקות או פחות – טפלו בו מיד. אולם לאימיילים הדורשים זמן טיפול רב יותר – צרו קובץ מתאים.
- קיבעו תאריך לניקוי תיבת הדואר הנכנס שלכם, אך אל תקדישו לכך יותר משעה בכל פעם.
- בטלו את האפשרות לשליחה ולקבלה של דואר באופן אוטומטי.
- צרו זמנים מסודרים וקבועים מראש לבדיקת הדואר האלקטרוני שלכם.
- הפחיתו את כמות הדואר שאתם מקבלים (וותרו למשל על רשימות תפוצה או ניוזלטרים שאתם מנויים עליהם ומעולם לא קראתם…).
- התייחסו לנושא אחד בכל הודעה שאתם שולחים ומחקו הערות מיותרות משורת הנושא בהודעות שאתם מעבירים.
- שתפו אחרים בניסיון שלכם להיגמל מההתמכרות. אינכם צריכים להתמודד עם זה לבד.
אם גם אחרי שיישמתם את הצעדים האלה עדיין אינכם מצליחים להתמודד, אל תהססו להתקשר ולפנות אלינו לעזרה וטיפול בהתמכרות לאינטרנט. אחד הסייעים שלנו ישמח לבחון איתכם אופציות נוספות להתמודדות.