מי מאיתנו לא חווה מדי פעם שינויים קיצוניים במצבי הרוח? רבים מנסים להבין את מצבי הרוח המשתנים בגיל ההתבגרות ולהשתלט עליהם או למנוע אותם לפעם הבאה. עצת נפש מסבירים את הסיבות למצבי הרוח הקיצוניים שלנו בגיל זה.
תדירותן של התהפוכות הקיצוניות במצבי הרוח משתנה בין מתבגר למתבגר, ומתאפיינת במעברים חדים בין שמחה ושלווה לכעס, עצבים וחוסר סבלנות. מדובר באירועים שעלולים בין רגע להוביל למעידה נפשית, לחוסר שליטה ולסיטואציות לא נעימות.
גיל ההתבגרות
תקופה חשובה ועיקרית בה אנו עדים במהלך חיינו לשינויים קיצוניים במצבי הרוח היא גיל ההתבגרות. בגיל זה, המתבגר הממוצע נוטה להתחבר יותר לנורמות החברתיות ולסובבים אותו, מאשר להוריו ולמשפחתו. תהליך ההתבגרות הוא אומנם זמני, אך משפיע באופן משמעותי על אורח החיים העתידי של הצעיר המתבגר.
בני הגילאים הללו מצפים לחופש המיוחל אך גם חוששים מקץ הילדות, המצב גורם לבלבול שמוביל לסערת רגשות וללחץ רב. בנוסף לניגודיות בין הפחד מההתבגרות לבין הריגוש והציפייה, מגיל 10 מתחיל לייצר הגוף הורמונים בשם טסטוסטרון, הגורמים לשינויים פיזיולוגיים ורגשיים, ביניהם התנודות במצבי הרוח.
מדובר בדוגמא אחת מבין שלל סיבות לשינויים התכופים במצבי הרוח. לנו בעצת נפש יש את הכלים והניסיון לסייע לכם להבין ממה נגרמים שינויים אלו, להתמודד מולם ולהתאים לילדכם כלים להכיל תנודות אלה באישיותו.
ממרכז הסיוע של עצת נפש מדגישים כי ראשית יש להבין מאיפה תחושות אלו מגיעות, לאחר מכן שיתוף החוויה ויצירת שיח העוסק בקושי יסייע בהתמודדות עם השינויים ההורמונליים.