אתה כנראה מוטרד מן השאלה מדוע יש ימים שבהם אני מתוח ועצבני וימים של שלווה פנימית ושימחה. מעולם לא הרגשתי כאלה תהפוכות קיצוניות מדקה לדקה. רק בתקופה האחרונה התחלת להרגיש את סופות הרגש האלה מבפנים. מדוע זה קורה ? למה ? אתה לא מפסיק לשאול.
מה הגורם למצבי הרוח האלו?
כשבני נוער מתקרבים לתחילת ההתבגרות, הם מתחילים להתלבט בנוגע לזהותם והדימוי העצמי שלהם. בתקופה זו את מתחבר יותר עם חבריך מאשר עם הוריך, חשוב לך במיוחד להיות מקובל ורצוי בן חבריך. אתה מבין שאינך ילד יותר ואתה מחפש את החופשיות ,אולם יחד עם זאת אתה עצוב בגלל שהגיעה לקיצה תקופת הילדות.
אתה נמצא בתקופה של בלבול, בתקופה רצופת ניגודים – מצד אחד כיף ומרגש להיות מתבגר ומאידך גם קצת מפחיד. אתה רוצה להיות עצמאי ולקבל החלטות לבד אבל אתה לכוד ברגשותיך בן להיות ילד לבן להיות מבוגר. זה ייקח קצת זמן עד שתרגיש נוח עם שינוי זה.
גם בגלל הסיבה הביולוגית אתה נתון למצבי רוח משתנים. בגלאי 15-10 הגוף שלך מתחיל לייצר הורמונים מיניים. בטח כבר שמעת על אלו הם נקראים טסטוסטרון. הם אלו הגורמים לשינויים פיזיים בגופך. אך יחד עם זאת הם גם גורמים לשינויים הרגשיים- הירידות והעליות שלעיתים נראים לך כאילו מחוץ לשליטתך.
אם תבין שכולם חווים את אותם שינויים במצבי הרוח כמוך, יתכן ויהיה יותר קל לך להתמודד עם התופעה.
לפניך כמה הצעות לשפר את מצבי הרוח שלך:
התעמלות: התעמלות על בסיס קבוע מעודדת ייצור בטה- אדורפין, הורמון השולט ברמת המתח ומשפר את מצבי הרוח. צא לריצה קלה , רכב על אופניים, שכיבות שמיכה או כפיפות בטן.
בכי: אין שום דבר רע בבכי. בכי ישפר את הרגשתך. אולם אם אתה עצוב רוב הזמן, או שהנך מדוכא ולא מצליח לצאת מתחושת העצבות אתה זקוק לעזרה מקצועי.
יצירה עצמית: התחל בכתיבת פנקס או יומן. כתיבה יכולה לסייע לך בארגון והבעת רגשותייך, ואולי להבהיר את העניינים. חשוב להביע את מה שאתה מרגיש. אל תצנזר את עצמך. הבע את מה שאתה מרגיש. תוכל לעשות זאת גם באמצעות מוזיקה, ציור, פיסול או צורות אומנותיות אחרות.
שינה טובה: למרות שקשה למצוא מספיק זמן, מנוחה טובה חשובה. בעיקר כשאתה עייף, הכל נראה רע, והרבה יותר קל להתעצבן ולהרגיש רע.
כוח הדיבור: חשוב לשוחח עם אנשים בהם אתה בטח. חברים שיכולים לספר לך גם כן על הקושי שלהם או עם הוריך. ההסתגרות בעצמך, ושמירת רגשותייך בפנים אך ורק יחמירו את המצב.
בכל שאלה או התלבטות אתה תמיד מוזמן לפנות אלינו לקו הסיוע שלנו . אנו נשמח לשמוע אותך הרי לשם כך אנחנו כאן.
זכור: בלבול ועצבות, הינם חלק מהחיים, בייחוד בגיל הנעורים.