זה לא קל להימצא בסיטואציה של תקיפה מינית ע”י גבר. מעבר להשפעה שיש לאירוע כזה על תחושת החיים הכללית, ישנן תחושות דומיננטיות נוספות עימן עלינו להתמודד: אשמה, בושה ופחד. אך אחד הקשיים הגדולים ביותר, העלולים לצוץ כתוצאה מתקיפה כזו, היא תחושת הבלבול בזהות המינית. יש נפגעים המרגישים שזה עשה להם משהו, שזה ‘הרגיש טוב’ באיזשהו אופן, ומיד מתעוררת אצלם השאלה :”מה זה אומר? למה אני חש כך? האם אני הומו? האם אני דו מיני? מהי זהותי המינית האמיתית?”
המיניות האנושית היא יצירה נפלאה של אומנות שתוכננה ונוצרה על ידי אלוהים. למיניות היבטים רגשיים, היבטים רוחניים ותחושות פיזיות. כאשר צדדים אלו ‘עובדים’ יחד בצורה נכונה בתוך מערכת זוגית הם יוצרים התרוממות נפשית ותחושת סיפוק ייחודית מאוד. למרבה הצער. יש המנצלים את החוויה המינית שלהם לרעה, ולפעמים היא מנוצלת גם ע”י אחרים באופן לא כשר.
כבני אדם אנחנו יצורים מיניים. בנוסף לצרכים הגופניים כאוכל ושינה וכו’, ובנוסף לצרכים המנטאליים יש לנו גם צרכים מיניים.
לאחר תקופת ההתבגרות הראשונה, בתחילת גילאי ה’עשרה’, ישנם חלקים בגוף האדם המתחילים להגיב לגירוי על ידי מגע, ומציפים אותנו בהנאה. אזורים אלו בגוף נקראים “אזורים מעוררי תאווה”. אזורים אלו בגוף האדם אינם מגיבים בהכרח בהתאמה למי או מה שנגע בהם. לפעמים זה לא משנה אם הנוגע בהם הוא זכר או נקבה . אזורים אלו הם נטולי מרכז מוחי משלהם, שיוכל לבחון אם מצב הגירוי הוא נכון או לא, והם פשוט מגיבים למגע פיזי באופן ספונטני מבלי לחקור את הנסיבות למגע, וללא שום קשר למי הוא הנוגע.
זו הסיבה שאחת התופעות המצויות יותר אצל בנים שעברו תקיפה מינית או אונס, היא הבלבול בזהות המינית. בסוגיה זו מתעוררות שאלות רבות העוסקות בקשר בין זהות מינית ומשיכה מינית, בין תקיפה מינית וזהות מינית ובין אונס והומוסקסואליות. יחד עם זאת, למרות כל השאלות הללו, המחקרים לא מצאו קשר וודאי בין משך פגיעה, גיל הנפגע או הקרבה לתוקף, לבין רמז מקדים אצל הנתקף, או לבין שאלת הזהות המינית שלו.
גברים שעברו תקיפה מינית מתקשים להגדיר את עצמם כגברים, מבדילים את עצמם משאר אוכלוסיית הגברים, ומרגישים כשלון כגברים (Bruckner and Johnson, 1987, Dimock, 1988, and Mendel, 1992). חוקרים רבים הצביעו על הפער שנוצר בתפיסת הגברים את גבריותם לאחר האונס, אל מול הנורמות הגבריות הדומיננטיות בתפיסה התרבותית. בנוסף לכך, גברים אלו מדווחים על התנהגות מינית קומפולסיבית או המנעותית, בלבול בזהות המינית, בלבול באוריינטציה המינית וקושי רב בביסוס יחסים אינטימיים ובקיום יחסי מין (Briere, 1996; Dimock, 1988; Hunter,1990; Lew, 1990; Mendel, 1992; Myers, 1989) .
אם גם אתה נחשפת לפעילות מינית לא רצויה שנעשתה ללא הסכמתך או רצונך, ויחד עם זאת הגוף שלך חווה הנאה תוך כדי מעשה, אין זה אומר שאתה הומו, או דו-מיני או כל דבר אחר. ההנאה שחווית, אין משמעותה כי החוויה המינית שחווית היא זו המתאימה לך.. זו פשוט דרכו של הגוף להגיב למגע באזורים אלו, ואין לכך שום קשר לעצם המעשה.
הרגשות הנלווים הם אלו המסבכים את החוויה, הם אלו שמבלבלים את התחושות שלנו לא רק כלפי אחרים אלא גם כלפי הזהות האינדיבידואלית שלנו . רגשות אלו מבלבלים בין הנסיבות לבין ההנאה המינית וקושרים את שניהם יחד. הם גורמים לנו לקַשר בין תגובה מינית לבין מיניות וזהות מינית.
בתכונות הטבעיות שלנו כבני אדם, חוויה מינית אינטימית גורמת לנו לחוש זיקה מיוחדת וקשר חזק כלפי בן האדם עימו חווינו את החוויה. קשר מיוחד זה נועד בשורשו על מנת לחזק את המערכת הזוגית ולחזקה בקשר נישואין, קשר של מערכת יחסים שבה נוכל ליהנות בצורה בריאה ובטוחה מסוג של קירבה זו.