ישנם הרבה דברים שיכולים לעורר את תשומת ליבך כהורה, ולגרום לך לתהות האם בנך מתמודד עם בלבול לגבי זהותו המינית או מתמודד עם נטיות הומוסקסואליות, נטיות הפוכות.
הבעיה היא שהבירור עשוי להיות קשה, משום שבני ה’עשרה’ לא בהכרח יהיו להוטים לשתף את הוריהם בנטיותיהם המיניות ובהתמודדויותיהם בכלל, ובמאבק הספציפי הזה עם נטיות הפוכות בפרט.
הנה לפניכם מספר תמרורי אזהרה והנחיות שיסייעו לכם בזיהוי התופעה של מתבגר עם נטיות הפוכות ובהתמודדות שלכם עימה:
נורות אזהרה
ישנם נורות אזהרה שיוכלו לסייע לך להגדיר בצורה ברורה יותר את ההתמודדות של בנך.
אם הבן שלך גולש לאתרי פורנוגרפיה הומוסקסואליים או ביסקסואלים, או מבקר בחדרי צ’אט הומואים או בפורומים הומוסקסואלים, זה סימן די ברור כי הוא מתמודד עם קשיים בזהות המינית שלו, מתמודד עם נטיות הפוכות שבו. אך ברוב המקרים כאשר תנסה להתעמת מולו ישירות הוא יכחיש כל קשר לנטיות הפוכות ורגשות הומוסקסואלים, ויעשה כמיטב יכולתו לחמוק מלהודות בדבר. הוא יספק תירוצים כמו “הייתי סקרן”, “רציתי לדעת מה זה” או “ניסיתי לעזור לחבר” “ניסיתי להבין חבר שלי” וכדו’.
לכן, גם אם תמצא אצלו חומרים חד משמעיים המעידים על כך שהוא חשוף לנושא ההומוסקסואליות ונטיות הפוכות, בין ואלו חומרים כתובים ובין וזה חומר פורנוגראפי, אל תניח שהוא בהכרח מתמודד בנושא הנטיות ההפוכות, אלא נצל את ההזדמנות הזו על מנת לדבר איתו באופן פתוח וגלוי על נושא המיניות בכלל. מומלץ לשוחח איתו באופן כללי, ומתוך כך לנסות ולברר היכן הוא נמצא ביחס לנושא המיני בכללותו.
עליך להבין כי אם בנך מתמודד עם בעיות בזהות המינית או עם נטיות הפוכות, הרי שהוא מרגיש תחושות אשמה ובושה עמוקים מאוד, בעקבות התמודדותו זו. בושה זו מוצפת אצלו לא רק בזמן שאתה מתעמת מולו אלא בכל פעם שהנושא הזה עולה לדיון, ובכלל כשהוא חושב על העניין. מסיבה זו, חשוב שתחזק אצלו עוד יותר את תחושת האהבה שלך כלפיו ואת העובדה שאתה מקבל אותו ויהי מה, ללא כל קשר להעדפותיו ו/או בחירותיו.
ישנם עוד סימנים חיצוניים מעוררי דאגה – לבישת בגדי נשים, אימוץ גינונים נשיים וכדומה. למרות שתסמינים אלה אינם בהכרח מעידים על תווית הומוסקסואלית וקיום נטיות הפוכות,הם בהחלט עשויים לרמז לה.
גם אם אתה מרגיש שיש איזה שהוא קושי מסוים אצלו, הנראה לך כמעורר חשד, לעולם אל תשאל אותו ישירות על נטיותיו המיניות והאם הוא נמשך לגברים. העלאה ישירה של הנושא עלולה לקבע אותו בתפיסה עצמית שגויה, ולגרום לו לסווג את עצמו ככזה, גם אם הוא לא הרגיש עד כה שייכות למקום זה. הדבר יחמיר את המצב באופן משמעותי.
אם אתה מרגיש צורך לנהל איתו שיחה, השתמש בשאלות פתוחות. אל תאמר לו הערות כמו : “למה אתה מתנהג בצורה כל כך נשית ?” או “אתה רוצה שאנשים יחשבו שאתה הומו?”. כאשר אתה שואל אותו שאלות פתוחות, חשוב שהמסר שלך אליו יהיה ממקום מכבד, ממקום שמאפשר לו לשתף אותך ברגשותיו, ללא שיפוטיות מצידך וללא הנחות יסוד כלפיו וללא חשיבה סטיגמטית.
נסה לא להיכנס לעימות עמו, אך יחד עם זאת, עשה את כל מה שביכולתך כדי שהשיח ביניכם יהיה פתוח, מאפשר, מכיל ומקדם.
במידה ואכן מתעוררת שאלת ההתמודדות עם נטיות הפוכות, חשוב שתתן לו את הביטחון באפשרות ההתמודדות ושינוי הנטיה ההפוכה. על אפשרות זו תוכל לקרוא כאן באתר ולצפות בעדויות האנשים שעברו בדרך זו.